fbpx
6 C
Skopje

Дедо ми замина, во наследство ми остави секира – не ми се случило ништо подобро

АКТУЕЛНО

Оваа приказна кружи низ светот и од неа може да се извлече поука, дефинитвно не треба да избрзуваме со заклучоци:

Почина дедо ми пред 15 години и ја остави оваа порака. На мојата мајка куќа, на сестрата автомобил, на брат ми викендица, а на мене од се ми ја остави украсната секира што беше оставена на ѕидот во куќата.

Сите се изненадија и се шегуваа со мене, а на мене ми беше сеедно, ја земав секирата и ја закачив на ѕид. Утре дента сопругата ми кажа да заковам клинец на ѕидот за да ставиме фотографија од децата.

Удрив во близина на секирата и таа падна на подот и се скрши дршката. А во неа пари. Гермнски марки, и тоа 80.000 марки.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -