fbpx
13.8 C
Skopje

Дел од реформаторите во ДПМНЕ: Ако не помине референдумот ни претстои опасност албанците да бараат отцепување од територијата на државата

АКТУЕЛНО

POST FESTUM, сеуште се чудам на одлуката на раководството на ДПМНЕ в.в со референдумот, хипотетички да не помине, ни претстои опасност општините во кои мнозинство се албанци, роми, турци, да формираат паралелна ЗЕЛС (Заедница на единиците на локалната самоуправа), иако е спротивно на Устав и Закон за локална самоуправа, можат да организираат референдум на барање на најмалку 20% од гласачите, за отцепување од територијата на Република Македонија, затоа што пред меѓународната заедница ќе испратат порака дека се за ЕУ и НАТО, во тој случај ќе се појават и екстремистички групации, акции од типот на „Диво Насеље“, економско ембарго од страна на ЕУ, секнување на сите грантови од ЕУ, воведување на визи за патување во ЕУ, е сега јас да прашам:

1.Дали Мицко и неговите сателити Бачев, Тошо, Миленко, ќе се тепаат во први борбени редови во Липково, Арачиново, Зајас:? 2. Дали истите ќе ви ја ранат фамилијата? 3.Дали ако воведат визи за Вас ќе дремат по амбасади Мицковци? А, што ако Ви е непходно за брзо време да сте во странство ете да кажеме на лекување?

 


4.Што ако Република Бугарија дигне рачна и нема повеќе Бугарски пасоши!? 5. Крај краева што ако ДПМНЕ и победи на наредни избори какви и да се кога ќе нема партнер од албанскиот фактор и нема да може да состави Влада, па така ќе зацапаме уште подлабоко во Уставна, економска, социјална криза!!!

 

Нека победи разумот, затоа што ние ќе сме виновни за нашите поколенија!

ФБ СТАТУСОТ НА ЈОВАН НИКОЛОВ, КООРДИНТАОР НА ПИ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ – ОВДЕ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -