fbpx
30.8 C
Skopje

Децо успеавме – 200 донирани компјутери, одиме ли до 300?

АКТУЕЛНО

Децо успеавме! 200 донирани компјутери од кои последните 100 се за шест месеци! 198 – Свети Николе, 199 – Охрид, 200 – Кавадарци.

Кавадаречкиот е приказна за себе. Ќе оди во семесјтвото каде го дадовме првиот дониран компјутер. Тоа беше доста утепана машина и се чудам како дотраал до сега. Оваа дупла донација е исклучок и така ќе остане. Мала статистика:

200 донирани компјутери. Ако се земе дека пазарната вредност на овие 200 компјутери комплет со екран, тастатура и глувче е околу 3000 денари, тогаш сме донирале опрема во вредност од околу 600,000 денари, потрошени повеќе од 400 работни часа за средување шо во парична вредност би било околу 250,000 денари.

За проверка и контрола на исправност на донесени околу 400 компјутера потрошени се околу 200 работни часа шо во паричен износ би било околу 60000 денари. Потрошен занемарлив износ за плаќање карго онаму каде имало потреба. Отпадот прописно одлаган во Нула отпад како би се заштитила околината од електронскиот отпад.

Кога ќе ги земам во предвид среќата и радоста предизвикани од нашава акција гореспомената статистика воопшто не е ни важна. Одиме ли до 300?

Foto

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -