fbpx
6.8 C
Skopje

Душиче, ова е најмалиот бранител на Македонија кој преспива пред Собрание

АКТУЕЛНО

Додека неговите врсници спијат во удобни креветчиња, четиригодишниот Александар ноќта ја преспива на отворено, пред Собрание.

Тој е најмалиот бранител на името Македонија и македонскиот идентитет, кои оваа влада, заедно со нејзините ментори од надвор, има намера да ги укине со преименувањето на државата во Република Северна Македонија.

Мајката на Александар, Ана Бобинкова, е еден од организаторите на барикадите и протестите на Македонците. Таа, заедно со нејзиното синче, со месеци се пред Собрание, обидувајќи се да ја спасат Македонија од исчезнување.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -