fbpx
21.8 C
Skopje

Еве што велат астролозите за значењето на бемките во зависност од тоа каде се наоѓаат на телото

АКТУЕЛНО

Многумина веруваат дека бемките на телото се добар знак, Меѓутоа, постои верување дека бемките на различни делови на телото укажуваат на различни аспекти од животот. Дознајте и кои!

Бемка на образ укажува на успешна личност

Без оглед на кое подрачје на образот се наоѓа бемката , личноста која го има ќе биде успешна без оглед на професијата со која се занимава. Задржете ја бемката и ќе бидете успешни, доколку го отстраните, среќата која ај носи ќе исчезне.

Бемка во близина на око

Луѓето кои имаат бемка на ова место се привлечни за спротивниот пол, а исто така одлично им оди и на професионално поле.

Бемка над веѓа

Бемка на ова место укажува на храбра, силна, тврдоглава и авторитативна личност. Овие луѓе се родени да бидат лидери или работодавачи.

Бемка над усна

Луѓето кои имаат бемка над горната усна се семејни луѓе кои веројатно ќе основаат големо семејство, аи сто така ќе имаат константна емотивна поддршка.

Бемка на стапало

Бемка на стапало укажува на авантуристички настроена личност. На нив не име потребен посебен повод за да излезат од домот благодарение на оваа бемка.

Бемка под веѓа

Бемка на ова место укажува на вредна и креативна личност. Овие особини може на одредена индивидуа да и донесат слава, здравје и просперитет. Меѓутоа, тие може да имаат проблеми во семејниот живот.

Бемка на нос

Луѓето кои имаат бемка на нос се склони кон коцкање и флертување. Во случај и да личноста биде богата, таа и понатаму ќе биде незадоволна затоа што тие сакаат да ризикуваат и се склони кон постојано барање адреналин во животните ситуации.

Бемка на усна

Бемка на усна директно укажува на проблеми со исхраната и на проблеми во љубовните односи.

Бемка на грб

Бемка на грб значи дека личноста е мрзелива по природа. Овие луѓе сакаат времето да го поминуваат лежејќи или спиејќи, што може лошо да влијае на нивната кариера.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -