fbpx
20.8 C
Skopje

Финскиот амбасадор има надлежност за Северна Македонија, а не за Република Македонија

АКТУЕЛНО

оговорот за името помеѓу Македонија и Грција очигледно е веќе прифатен во земјите на ЕУ и НАТО, иако тој се уште не е стапен во сила.

Иако се уште не е стапен во сила, некои претставници на земјите членки на Европската Унија го прифатија Договорот со Грција и не нарекуваат „Северна Македонија“.

Финскиот амбасадор Перти Иконен во описот на своето работно место напишал дека работи како амбасадор надлежен за „Србија, Црна Гора и Северна Македонија“.

 

ФОТО

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -