19 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

Мисајловски: Ѓорче Петров одбира обнова на Македонија

Мирче Ацев е едно од населените места во Ѓорче Петров каде што победничката атмосфера се чувствува на неколку денови пред 15-ти јули. Заедно со...

Фолксваген го зголемува буџетот за електрични автомобили за 60 милијарди евра

Фолксваген планира да ги зголеми трошоците за електрични автомобили, технологии за автономно управување  и други иновации за 36% во услови на зголемена конкуренција во секторот при замена на моторите со внатрешно согорување, пренесува Блумберг.

„Ние решително продолжуваме напред со трансформацијата на групата Фолксваген и ги насочуваме инвестициите кон иднината на мобилност“, рече Ханс Дитер Пост, главен финансиски директор на концернот.

Новиот 5-годишен буџет на компанијата се проценува на 60 милијарди евра. Остриот пораст на трошоците го одразува зголемениот притисок врз производителите на автомобили да претрпат технолошки трансформации и сè построги регулативи за емисии на гасови.

Latest Posts

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

Мисајловски: Ѓорче Петров одбира обнова на Македонија

Мирче Ацев е едно од населените места во Ѓорче Петров каде што победничката атмосфера се чувствува на неколку денови пред 15-ти јули. Заедно со...

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.