fbpx
5 C
Skopje

ФОТО: Оглас “барам продавачка” во трафика ги разбесни жените – еве зошто

АКТУЕЛНО

Оглас за работа од Србија ги разбесни сите во регионот, а кога ќе ја видите фотографијата ќе ви стане јасно зошто.

Овој оглас говори дека за жал се уште постои дискриминација врз основа на пол, па така за работник во трафиката плата е 32.000 динари, доека ако се вработи жена, ќе зема 28.000 динари.

Постои и објаснување дека жените не работат трета смена, па затоа им се нуди помала плата, но овој оглас го разбесни цел регион.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -