fbpx
13.8 C
Skopje

ГДУ: До кога државните компании како и јавната администрација ќе бидат простор за сместување на партиските јуришници и деца на функционери во државата?

АКТУЕЛНО

До кога државните компании како и јавната администрација ќе бидат простор за сместување на партиските јуришници и деца на функционери во државата?
Oние кои немаaт родители на високи функции како Џафери или одработувaaт за партиите на власт како Грчев и „дипломатот“ Никовски, имаaт ли право на работа и кариера или да фаќаaт патот од Македонија?
Зошто новата влада ги продолжува лошите практики на старата?
Се додека ова е пракса во нашата татковина и милион препораки од ЕК нема да не модернизираат и европеизираат.
Ова не е прашање на студентски просек или ниво на образование ова е прашање на морал и однос кон политиката. Во земја во која повеќе од половината млади луѓе се без работа и перспектива да си ги вработиш сопствените деца од позиција на власт е благо кажано невоспитано, се вели во соопштението на партијата Граѓанско демократска унија (ГДУ)

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -