fbpx
6.8 C
Skopje

ГДУ ќе учествува на Конференцијата на EKP во Софија

АКТУЕЛНО

На покана на Парламентарната Група (ПГ) на Европските Конзервативци и Реформатори (ЕКР) претседателот на Граѓанско Демократската Унија (ГДУ)
Петар Колев, ќе учествува на Конференцијата на ЕКР, која ќе се одржи во Софија од 26 до 29 јуни во Софија.
Тематски, на конференцијата ќе се дискутира за Западниот Балкан и улогата на Бугарија во неговото интегрирање во ЕУ, осврт на Бугарското претседателство со Европскиот Совет, Пакетот за мобилност во ЕУ, како и за прашања од безбедноста и миграцијата.
На конференцијата ќе учествуваат копретседателите на ЕКР, членови на Европскиот Парламент, како и министри од Владата на Република Бугарија (Екатерина Захариева, Лилјана Павлова и Красимир Каракачанов).

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -