fbpx
16 C
Skopje

Гемиџии со порака: Вечна слава војводо!

АКТУЕЛНО

Одбележување на 117 години од смртта на велешкиот учител и воедно Војвода назначен од Гоце Делчев.

Денес се навршуваат 117 години од смртта на еден од поголемите Војводи и Револуционери учителот Миле Поп Јордан, постариот брат на Гемиџијата Ордан Поп Јорданов Орцето. 
ГЕМИЏИИТЕ нема да остават ѕвездите водилки да згаснат, должност и обврска е да се потсеќаме на подвизите и херојствата на саможртвуваните за Република Македонија а не Северна.
Хероите живеат вечно!

Соопштение на навивачката група Гемиџии од Велес.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -