31 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Заев: Глас за Мицкоски и ДУИ е губење на европската иднина

„Искрен став е тоа дека ДУИ треба да оди во опозиција. Изморени се нивните гласачи. Навлезени се ДУИ во системот и не знаат за...

Јовановска од Делчево: За помалку од 3 години поддржани правни субјекти и невработени лица со финансиски средства од над 100 милиони денари

Над 600 невработени лица од кои најголем дел млади лица до 29 години од Делчево активно ги користеа мерките на Владата за зголемување на...

Кедев: Граѓаните ќе гласаат за две можности – нестручност или обнова

Проф. д-р Сашко Кедев: На 15-ти јули граѓаните имаат две можности: 1. Да поддржат целосна конфузија во здраството и нестручни економски политики! 2. Или да гласаат за...

Генчов: Историски процес на одговорност носи секој што на наредните генерации не им кажува дека ќе станеме тука малцинство

Политичкиот аналитичар Александар Генчов на својот фејсбук профил сподели негов став по однос на прашањето за поделба меѓу Србија и Косово и тука го нагласи и неговото мислење дека македонците во Македонија за 20 години од сега ќе станат малцинство.

Целиот статус ви го пренесуваме во продолжение:

Србија имаше моќ,сила,армија Југословенска,потенцијал,служби и наместо тогаш по мирен пат да го делат Косово,со сите човекови права,со почитување на правото за самоопределување да го поделат Коосво тие тргнаа во Дубровник да војуваат.

Сега молат да се поделат.Молат и молиме Трамп да остане па да продолжи оваа политика на какво такво враќање на Србија на сцена,па и ако победи Трамп пак да притиска и да дојде до поделба.Впрочем да не се лажеме за народи кои не се исти,социолошки,сицијално,антрополошки,културолошки,верски како што се тоа српскиот и албанскиот тоа е единствено решение по мирен пат без крв.

П.С.Али Ахмети го верглаат сега дека нејќел поделба.Јас тоа дека нејќе 20 години го зборам.Исто како што јавно кажувам дека историски процес на одговорност носи секој што на наредните генерации не им кажува дека ќе станеме тука малцинство.Се бават со политика,земаат пари а основниот процес,правец,насока на македонецот овој тука ние какви такви,не ни ја кажуваат.Да за тоа не се одговара кривично но пред личниот суд и судот на историските процеси и те како се одговара.

Latest Posts

Заев: Глас за Мицкоски и ДУИ е губење на европската иднина

„Искрен став е тоа дека ДУИ треба да оди во опозиција. Изморени се нивните гласачи. Навлезени се ДУИ во системот и не знаат за...

Јовановска од Делчево: За помалку од 3 години поддржани правни субјекти и невработени лица со финансиски средства од над 100 милиони денари

Над 600 невработени лица од кои најголем дел млади лица до 29 години од Делчево активно ги користеа мерките на Владата за зголемување на...

Кедев: Граѓаните ќе гласаат за две можности – нестручност или обнова

Проф. д-р Сашко Кедев: На 15-ти јули граѓаните имаат две можности: 1. Да поддржат целосна конфузија во здраството и нестручни економски политики! 2. Или да гласаат за...

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.