fbpx
20 C
Skopje

Георгиевски Му дадов на Груевски документ во кој Борисов Стојменов зема провизија за приватизацијата на Стопанска Банка, а тој тоа не го отвори во јавноста

АКТУЕЛНО

Екс премиерот Љубчо Георгиевски во интервју „Во Центар“ кај Васко Ефтов излезе со шокантни информации. Тој вели дека му дал документ на Груевски за земање на провизија од Борис Стојменов за приватизацијата на Стопанска Банка.

Во продолжение изјавата на Љубчо Георгиевски:

Борис Стојменов – тој станува министер за финансии и демонстрира мал економски капацитет. ММФ и Светска Банка се жалеа од него. Кога дојде реконструкција на крајот на 99 година, му реков Борис гледаш и самиот дека работата не ја бива. Во меѓувреме тој почна да си прави бизниси. Печатењето одеше кај него, деловни простори и слично. Јас го менувам Борис Стојменов за да го ставам Никола Груевски. После тоа тој ми стана најголем непријател, а тие двајца си правеа бизниси.

Имаше еден документ кој го обезбедив каде што Борис Стојменов зема провизија за приватизацијата на Стопанска Банка. Груевски тоа не го отвори во јавноста, но мислам дека го има употребено во купувањето на Канал 5 за време на неговото владеење. Тој документ лично му го дадов на Никола Груевски и тој го има. На Груевски медиуимите му беа многу значајни, рече Георгиевски.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -