13 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Георгиевски: Најстрашниот дел за еден човек со просечна интелигенција е – зошто 50 години комунизам и 30 години демократија се крие дека Гоце Делчев биле дел од бугарската егзархија во Македонија

Екс премиерот на Македонија Љубчо Георгиевски деновиве е посебно активен на социјалните мрежи, каде што преку факти се труди да даде едно свое видување за темата „Гоце Делчев“, која е актуелна во моментов во македонско – бугарските односи.

Во информацијата деке Гоце Делчев, Ѓорче Петров, Даме Груев, Пере Тошев и да не ги редам сите биле учители, директори и главни инспектори на бугарската егзархија во Македонија најстрашниот дел за еден човек со просечна интелигенција е:

Зошто тоа го кријат системски педесет години комунизам и триесет години демократија? – пишува Георгиевски на својата официјална фејсбук страница.

Во информацијата декa Гоце Делчев, Ѓорче Петров, Даме Груев, Пере Тошев и да не ги редам сите биле учители, директори и…

Posted by Ljubco Georgievski on Monday, June 17, 2019

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.