fbpx
15 C
Skopje

Голем пад на бизнис климата во последните 3 години

АКТУЕЛНО

Бизнис климата од 2017, 2018 и 2019 е во константен ⬇️⤵️ пад!
Од 596 анкетирани 🏢 компании, ⬆️ расте % на незадоволни од бизнис климата!
Уште еден доказ дека левите и центар-лево влади се регресивни #regress, а не #progressive прогресивни!

Во анкетата со која беа опфатени 596 компании, доминира ставот дека бизнис климата е непроменета како и лани. Само 13% од анкетираните сметаат дека има подобрување, 38% мислат дека бизнис климата е полоша и 36% дека нема промени.


ИЗВОР: Истражувањето е спроведено од Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива со Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора на
северозападна Македонија, ИКТ Стопанска комора – МАСИТ и Сојуз на стопански комори на Македонија и консултантската куќа ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал од Скопје.

За повеќе информации, следете го овој ЛИНК.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -