fbpx
21.8 C
Skopje

Христијан Мицкоски: Иако Заев ветуваше, ги нема ниту Google ниту Facebook, се беше само срамна лага

АКТУЕЛНО

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ги коментираше ветувања на премиерот Заев за двете крупни инвестиции Google и Facebook.

Пред повеќе од една година поточно 12 септември 2017 година, премиерот Заев излезе и соопшти дека во Македонија влегуваат две инвестиции на мултинационални компании и гиганти Google и Facebook, потсети лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Надеж меѓу граѓаните, радост за ИТ кадрите бидејќи можеби ќе добијат шанса да работат во едни вакви гиганти. Но, после поминати година и два месеци, нема ништо, штама од владата, и надеж дека јавноста што помалку ќе се сети на ова ветување, бидејќи помнењето создава оправдан впечаток дека оваа влада брутално лаже, но и ја открива нејзината запрепастувачка неспособност. Иако Заев вети, ги нема ниту Google, ниту Facebook.

Срамна лага, гол факт за неспособноста на Владата. А нема инвестиции затоа што во Македонија има криминал. И тука се безбројните сведочења на инвеститори кои се одвратени поради корупција, сомнежите дека инвеститорите можеби ќе добијат пакет на поддршка од владата, но задолжително добиваат и пакет барања за куферчиња пари, или список, кои се одбраните домашни компании со кои мора да се соработува. Црно време. А цехот на овие црнила го плаќаат граѓаните. Најавите за инвестициите на Google и FB сведоштво за една брутална лага и измама на владата на премиерот Зоран Заев, напиша Мицкоски.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -