fbpx
3 C
Skopje

Има ли вешето бебе проблеми со спиењето за време на ноќта – совети кои ќе ви се најдат

АКТУЕЛНО

Има ли вешето бебе проблеми со спиењето за време на ноќта? Еве неколку совети кои можат да ви помогнат вашето дете да го совлада овој проблем.

1.Топла купка

Еден од најдобрите трикови кои ќе ви помогнат вашето дете подобро да спие е една топла убава купка. Кое дете не сака топла купка во комбинација со мека масажа?

2. Заедничко спиење

Спиење со детето може да помогне полесно и подобро за заспие. Истражувањата покажаа дека децата спијат со своите родители за да имаат поголема самодоверба.

3. Хранење

Обидете се да го нараните вашето бебе така што ќе внимавате да не го вознемирите со будење од длабок сон. Ако вашето дете навечер се буди сладно, хранењето за време на спиењето може да ви помогне.

4. Моќта на мирисот

Преубавите мириси се уште еден клуч за цврст сон на вашето бебе. Можете да го успиете вашето бебе со помош на некое етерично масло, кое ќе го држите во близина на креветчето. Тоа природно масло не се препорачува за дете помладо од 6 месеци.

5. Внимателно во кревет

Пренос на бебето во креветот пред спиење може да го разбуди вашето дете. Тоа морате да го направите на внимателен начин. Земете го бебето што поблиску до вас за бебето да се чувствува сигурно и лесно спуштете го во креветчето.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -