fbpx
10 C
Skopje

Ја отвори душата и раскажа за најмратичните денови во животот – Рада каква што не ја знаете

АКТУЕЛНО

Популарната пејачка Радмила Манојловиќ открила со какви се проблеми се соочила во досегашната кариера. Неодамна се пишуваше во медиумите дека пејачката посетува психијатар, еве што кажа Рада на ова:

– Тоа малку е преувеличано бидејќи не сум одела кај психијатар, но и да сум била не би имала проблем тоа да го кажам. Кај нас е најголема срамота да одиш на гинеколог и психијатар, но јас не се согласувам со тоа, била искрена Рада.

Пејачката објаснила дека имала проблеми

– Се случи минатата година да останам без гласот. Со недели одев на лекарски прегледи, но воспоставија дека немам ниту еден здравствен проблем, ми рекоа дека гласните жици ми се идеални, а јас не можев да пеам. Почнав да одам кај професорот по пеење Борис Николиќ и тој многу ми помогна.

Рада објаснила дека со Борис Николиќ на почетокот разгоиварала за своето детство и за односите во семејството.

– Многу брзо откри дека стравот е единствената причина за моите проблеми, а со разговори полека почнавме да работиме и на вежбите за пеење. После три месеци ми се пушти гласот и пеев како ништо да не се случило, рекла пејачката.

Таа признала дека тој период и бил најтежок во животот.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -