fbpx
5 C
Skopje

Јована на својата свадба доживеала шок – најубавиот ден се претворил во огромно разочарување

АКТУЕЛНО

Јована од Неготин се омажила во саботата и доживеала големо разочарување.

Свадбата била мала со околу 80 гости. Таа на својот чичко му рекла дека не треба да се нервира со подарокот кој ќе го донесе, бидејќи нејзе и е најважно само тој да дојде. Од друга страна пак, таа има многу богата тетка, која цел живот зборувала дека едвај ја чека нејзината свадба и дека ќе и помогне да го опреми станот, затоа Јована не треба да се грижи за ништо.

Имено, тетката на Јована не го сакала идниот сопруг на Јована, бидејќи тој не заработувал многу, има просечна плата и секогаш имала примедби за тоа.

Кога дошол денот на свадбата чичкото на Јована не ни смеел да ја погледне во очи од срам. Тоа најмногу ја здоболело Јована, бидејќи таа знаела дека тој ги собрал последните пари за да и ги поклони.

Сепак, чичкото кој бил сиромашен донел подобар подарок од нејзината тетка, која била силна на зборови, а донела празен коверт.

Јована вели дека тоа не е важно, но дека од сиромашниот секогаш ќе добиеш повеќе. Затоа во животот вели дека знае кому ќе му помага и на кого може да смета.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -