fbpx
23.8 C
Skopje

Ќе врти ли бројчаникот?

АКТУЕЛНО

Поранешниот градоначалник на Општина Центар, Владимир Тодоровиќ, тогашниот секретар во општината и вработен во Секторот за уредување на градежно земјиште и заштита на животната средина, со склучувањето на договорот и изградбата на мостот „Око“ дел од проектот „Скопје 2014“ ја оштетиле општинската каса за повеќе од 26 милиони денари или околу 433.000 евра.

 

Кога завршила истрагата, директорот на Финансиска Арафат Муареми рече дека осомничените се согласиле дека направиле штета и пред четири дена, на 30 јуни, ги вратиле парите. Од Општина Центар потврдиле дека во касата се легнати парите. Дали тоа значи дека бројчаникот кој го најави премиерот Заев веќе може да врти, останува да видиме…

 

Договорот за изградба ма Мостот Око се склучи во септември 2009, а неговата вредност изнесува речиси 120 милиони денари или речиси два милиони евра.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -