fbpx
15 C
Skopje

Колев: Овој тотално бирократски систем толку силно ги притиска младите што тие единствениот излез го гледаат на аеродромот во Скопје и Охрид

АКТУЕЛНО

Нефункционалниот систем кој го гуши македонското општество наместо да создава услови во кои поединецот ќе се развива, ќе твори и создава, многу често тој систем се појавува во регресивен кочничар во општеството. Затоа ние сметаме дека кај креативните млади и прогресивни луѓе кои имаат амбиции за сопствена кариера, овој тотален бирократки систем е многу често менѓеме во нивниот начин на развој и  размислување и до толку силно ги притиска нивните интелектуални капацитети што тие единствениот излез го бараат во аеродромот во Скопје и малку поретко во Охрид.

Затоа, сметаме дека ГДУ треба да биде изборот на граѓаните. За да предизвикаме промена во општеството, вели Петар Колев – претседател на Граѓанско Демократска Унија (ГДУ).

Да предизвикаме промена во системот и општеството!

Да предизвикаме промена во системот и општеството!

Posted by Petar Kolev on Wednesday, June 17, 2020

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -