fbpx
5 C
Skopje

Конференција: Иновации во безбедноста во Европа – безбедносен хакатон

АКТУЕЛНО

Денес, во хотел Хилтон, се одржа конференција насловена “Innovate Europe – Security Hackaton”. На конференцијата учествуваа политички партии, здруженија, платформи и индивидуи заинтересирани во областа на безбедност, одбрана и иновации. Конференцијата ќе трае неколку денови.

Горан Стоименов и Никола Дионисијев, заедно со Александар и Иван од Истражувачки центар за безбедност одбрана и мир Истражувачки центар за безбедност, одбрана и мир – ICBOM, учествуваа на конференција на европските либерали (Renew Europe) за Иновации во Европа – безбедносен хакатон.

Дел од македонските конзервативци заедно со институтот за безбедност, одбрана и мир – ICBOM, остварија разговори со директорот на Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit како и Горан Милевски од ЛДП како претставници на АЛДЕ/Обнова на Европа [Renew Europe] за Македонија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -