17 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Либералините вредности и енвиронментализмот се иднината на конзервативците

Европскиот конзерватизам треба да го реформира својот идентитет. Во време на акцелерација и глобализација, конзервативците се наоѓаат пред голем предизвик. Се повеќе теми како енвиронментализам, либерализација и неизбежните глобални промени паѓаат во рацете на политичари и креатори на политики кои доаѓаат од левиот спектар. Ова не само што е погрешно туку и опасно.

Во овој момент, светските и европски конзервативци имаат 2 паралелни настани, еден во Киев, Украина каде што се збори за слобода, демократија, евроатлантска иднина на Источна Европа и безбедност, а другиот е во Дубровник, Хрватска каде што се разговара за нови начини и стратегии во делувањето на конзервативците во Европа но и светот.

ENVIRONMENTALISM IS THE FUTURE OF CONSERVATIVE POLITICS

 

Во најновото издание на бриселското десничарско списание The Conservative Online, ставен е голем акцент на реформирањето на конзервативците и нивната стратегија. Либерализмот, енвиронментализмот и прогресивните политики треба да се неминовен дел од овие реформи, но во никој случај истото да не биде на цена на губење на националниот суверенитет и традицијата врз која лежи Европа.

Повеќе информации за овие настани во текот на деновите.
Учесници: Стефан Василевски, управител на Конзерватив МК & Бојан Никовски, дел од младите конзервативци.

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Вакцинираните со БСЖ се поотпорни на Ковид-19 – рано е да се препорача како мерка

Постојат претпоставки дека лицата кои што ја примиле БСЖ вакцината се поотпорни на корона вирусот. Ова денеска ги истакна доктор Владимир Микиќ од Институтот за...

Страшна вест од Кочани: Едно лице ја загуби битката со корона вирусот

Едно лице од Кочани, ја загуби битката со корона вирусот, потврдуваат за „Слободен Печат“ официјални избори од Општина Кочани односно градоначалникот Николчо Илијев. Веста ја...

Во соседството за карантин се користат мигрантски центри и шатори, во Македонија хотели и пансиони

Освен што се пред сериозен предизвик да го обезбедат јавното здравје дома, државите во оваа светска пандемија на коронавирусот се исправени и со извелкување...

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.