fbpx
8 C
Skopje

Мајка и ја оставила поради нејзиниот хендикеп, а 16 години подоцна дознала нешто неверојатно

АКТУЕЛНО

Џенифер е родена без две нозе, а поради овој инвалидитет мајката ја напуштила уште во болница.Меѓутоа, еден брачне пар решил да посвои девојче и да го одлгеда на начин кој би го одгледала како своето дете, без да обрнува на нејзиниот хендикеп.

Секојдневно и ја давале неопходната сила и давале поддршка за да ги оствари своите животни сонови. Во тоа и успеале, а за тоа доволнио зборува што Џенифер станала првенец во гимнастика како тинејџерка.

Шерон Брикер и нејзиниот маж ја посвоиле Џенифер и ја научиле дека никогаш не треба да вели дека нешто „ не може“. Меѓутоа, родителите се шокирале кога им рекла дека сака да стане гимнастичарка. Нормално, тие во тоа ја поддржале и од седум години почнала сериозно да се подготвува.

Покрај тоа што Џенифер се занимава со гимнастика, таа успешно игра и кошарка.

Меѓутоа, еден ден кога имала 16 години, Џенифер ја прашала својата мајка за нејзините биолошки родители. Тогаш Шерон и рекла дека нејзината биолошка сестра е гимнастичарка, која цело време и била нејзини идол.

https://youtu.be/0t6ybW6NNoc

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -