fbpx
4.8 C
Skopje

МЕТЕО: Ќе видиме ли лето во август?

АКТУЕЛНО

Речиси сите прогностички модели укажуваат на тоа дека ова лето нема да видиме некој премногу изразен и долг топлотен бран, кој би условил температури до, па и над, 40 степени, прогнозира Славчо Поповски.

Доколку се случи тоа, иако шансите за тоа барем засега се многу мали, тоа би траело сосема кратко.

Речиси цела Југоисточна Европа во текот на следните месеци ќе биде постудена од просекот како и со повеќе врнежи особено во нашиот дел. Во ваква ситуација можни се и изразени циклонски системи кој би условувале поинтензивни врнежи од дожд и поголемо количество на воден талог, пишува Поповски.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -