fbpx
10.8 C
Skopje

Министерот Поповски повика да не се политизира случајот со младиот Никола Саздовски

АКТУЕЛНО

 

Во случајот со младиот Никола Саздовски, чијшто живот за жал згасна прерано, јавноста е целосно и навремено информирана за активностите кои ги преземаа и сеуште ги преземаат сите владини надлежни институции.

Владата на Република Македонија е пример за транспарентност, отчетност и одговорност кон граѓаните. Не постојат информации или какви било податоци кои се прикриваат или не се достапни за медиумите и граѓаните на Република Македонија.

Министерството за внатрешни работи веднаш по несаканиот инцидент за настанот објави информација во дневниот билтен, а во наредните денови беа приведени и двајца од тројцата сторители.

Ги повикуваме сите државни институции да ја завршат постапката во однос на случајот транспарентно и со целосна посветеност во интерес на правдата.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -