fbpx
3 C
Skopje

Можете ли да го положите овој математички тест од 10 прашања без употреба на калкулатор

АКТУЕЛНО

Продолжуваме со квиз прашањата:

Прашање (1) прво: 10 х 19 = ?

Понудени одговори за 1 прашање. а) 119 б) 109 в) 190а г) 910

Прашање (2) второ: 19 х 20 = ?

Понудени одговори за 2 прашање. а) 380 б) 290 в) 180 г) 289

Прашање (3) трето: 160 х 0.25 = ?

Понудени одговори за 3 прашање. а) 42 б) 45 в) 40

Прашање (4) четврто: 48.25 – 33.25 = ?

Понудени одговори за 4 прашање. а) 14 б) 16 в) 15

Прашање (5) петто: 300% od 441 = ?

Понудени одгвори за 5 прашање. а) 1,232 б) 1,323 в) 1,434

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -