fbpx
15 C
Skopje

На денешен ден се укинува робовладетелството во САД

АКТУЕЛНО

На 18 декември 1865, републиканската партија на САД ја усвоија резолуцијата за крај на робовладетелство! (18 December 1865, Secretary of State William H. Seward abolished slavery and involuntary servitude) 

Денес, многу често ќе слушнете како републиканците ги нарекуваат расисти, сексисти, фашисти и екстремни десничари. Но, дали е тоа така во вистина? Погледнете го следното видео на Прагер Универзитетот и дознајте повеќе за тоа што всушност претставуваат републиканците и за што навистина се залага оваа центар-десно до десно политичка партија. 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -