fbpx
10 C
Skopje

На свет донела донела прекрасно ждребе, но тоа што го имала во стомакот го изненади светот

АКТУЕЛНО

Убавата кобила со име Тики, може ви личи на многу кои до сега ги имате видено, но, кога ќе ја прочитате приказната, ќе промените мислењето!

Кога сопственикот го извадил првото ждребе, имало уште едно изненадување. Тики носела близнаци! Во нејзиниот стомак, се наоѓало уште едно ждребе…

Ова е многу ретка појава – скоро 1 од 10.000 кобили да ождреби близнаци.

-Околу 5 минути после полноќ на свет дојде ждребе, тешко 39 килограми, за да после 5 минути светот да се израдува на фактот дека ќе се ождреби уште едно бебе, тешко 26 килограми.

Во рок од 10 минути, двете ждребиња веќе можеле да стојат на нозе, живи и здрави.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -