fbpx
3 C
Skopje

Најстариот виц на светот и денес може да ве натера да плачете од солзи

АКТУЕЛНО

Многу работи се промениле во однос на историјата и сегашноста, но со сигурност се нема променето начинот на кој народот се смеел, особено за табу темите.

Во продолжение ќе ви го откриеме најстариот виц во историјата, па во коментар можете да ни кажете, дали успеа да ве насмее?

„Што е тоа што се нема случено од настанокот на светот? Млада жена да прдне во прегратката на нејзиниот маж.“

Имено, Сумерите го запишале првиот виц во 1900-тата година пред наша ера. Чудно е што таквиот виц и денес може да се смета за духовит.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -