12 C
Skopje

Нашите функционери имуни на странски вирус

АКТУЕЛНО

Го читавте новиот Протокол за патување на нашите избрани носители на јавни функции надвор од државата? Немате потреба !!!
Не губете време. Нема ништо ново што веќе не го знаеме на памет од кампањата Седи дома!!! Епа сега дајте објаснување зошто ние не можеме да одиме во странство и да се враќаме дома без задолжителен државен карантин од 14 дена, а тие „од Бога“ избраните можат да одат и да се враќаат и се задолжени само да потполнат изјава. Значи ли дека изјавата има исцелувачка моќ или пак нашите функционери имаат стекнато имунитет и имаат антитела? Ако е второто, барем нека донираат крвна плазма за заболените од вирусот. Барем да имаме една корист од нив. И онака цело време ни ја цицаат крвта. Вака барем ќе ни дадат донација за наши пари.

Она на што се задолжени и онака да го прават сега во Македонија, Владата им го сервира како нов Протокол и задолжително однесување во странство. Останува само нејасно препораката да не се користи јавен престој или такси во местото на престој, дали значи да си земаат rent-a car или пак да одат пеш? Колку што ги знам нашите политичари, тие на наш грб ќе си купат и возила таму, само да се запази правилото на дезинфекција и држење растојание.

Повторно измислена топла вода, како и за се до сега. Буквално се копираат препораките на СЗО иако многу од нив не држат вода во реалноста. Па затоа и ќе имаме втор и трет бран и ќе имаме мал милион болести конкретно поврзани со вирусот. На крајот наместо колективен имунитет, ќе имаме зголемен број на сите други болести и поголема смртност. Ама нека биде сѐ во корист на науката. Сепак сите научни тврдења треба да се поткрепени во реалниот живот.

За обичниот граѓанин, останува мајка МАКЕДОНИЈА!!! Нема да има летување во странство, ама ќе има запознавање на убавините на својата татковина и уживање во истите.

Автор: Перица Спасовски, претседател на ГДУ-Куманово

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Јанчев открива: Сакав да ја продадеме Белата палата, наши гласачи живеат со по две евра на ден

Како Потпретседател на ВМРО ДПМНЕ предложив да ја продадеме Белата палата. Не може да бидеме народна партија во држава каде што дел од народот...

Trump: I voted for a guy named Trump

US President Donald Trump Voted for the 2020 Presidential Election at a Florida Library He exercised his right to vote in a library in West...

Две до три недели државен карантин за спречување на есенскиот бран на коронавирусот вели Д-р Драган Даниловски

Карантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на коронавирусот, но би довел до социјална и економска катастрофа, ќе...
- Advertisement -