22 C
Skopje

Николовски: Нашата позиција како СДСМ е јасна: Потребни се повеќе жени во политиката и тоа заедно со вас ќе го оствариме

АКТУЕЛНО

Нашата позиција како СДСМ е јасна: потребни се повеќе жени во политиката и тоа заедно со вас ќе го оствариме.

Во нашиот Извршен одбор повеќе од половина членови се жени. Еднакви сме, можеме, тоа е пораката што ја испраќаме. Тоа се однесува и за Централниот изборен штаб кој го предводам. Нашите листи се со целосна родова еднаквост, 50-50, имаме носители на листи кои што се 50-50, жена и маж.

Низ овие 20 години Форумот на жени покажа дека е нераскинлив дел од #СДСМ. Ние сме предводник во концептот 50-50 на застапеност на жени во политиката. Не како бројка туку суштински како квалитет.

Чест ми е беше да бидам дел од школата за женски активизам – значајна активност која им овозможува на учесничките теоретско знаење и практичен тренинг за родовите аспекти, но поттикнува учеството на жената во политиката.

Нашата позиција како #СДСМ е јасна: потребни се повеќе жени во политиката и тоа заедно со вас ќе го оствариме.Во…

Posted by Ljupcho Nikolovski on Saturday, May 30, 2020

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -