fbpx
5 C
Skopje

Обнова на Македонија во предност од над 80.000 гласа пред Прав Пат

АКТУЕЛНО

Анкета на 1.200 испитаници од страна на МКД.мк со агенцијата Маркет Вижн беше спроведена во период од 12 до 20 декември. Веднаш по 24 часа, се појави “уште една чудна анкета” која покажува нешто друго, а е со помалку испитаници. Таа беше веднаш споделена поради очигледна паника на левата страна.
Како е стигнато до бројките на графикот?
Првата анкета што излезе деновиве пресликана во бројки (МКД.мк & Маркет Вижн, 1.200 примерок).
Испитаници: тие што ЌЕ гласаат.
Процентот е пресликан според последниот избирачки список, а е користен метод за средна излезност на гласање на парламентарни од последните 10 години.
Се зема во предвид дека би излегле да гласаат 61,25% што е средна вредност од парламентарните од 2006-2016. Последниот избирачки список има 1.808.131, а 61,25% е 1.107.480. Анкетата е пресликана во бројки.
Линк до анкета: https://bit.ly/2Q0LZUd

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -