fbpx
4.8 C
Skopje

Ова се симптомите кои се јавуваат месец дена пред инфаркт

АКТУЕЛНО

1. Замор

Ако артериите се затворат, срцето добива помалку крв отколку што се користи, со што работи послабо. Затоа се чувствувате уморни и поспани цело време.

2. Краток здив

Ако срцето добива помалку крв, тоа значи дека вашите бели дробови ќе добијат помалку кислород од нормалното. Ако имате проблем со дишењето, веднаш посетете го вашиот лекар бидејќи тоа може да значи приближување до срцев удар.

3. Слабост

Ако телото ослабне, односно се чувствувате слабо, тоа е затоа што артериите одеднаш стануваат тесни и не дозволуваат крвта да циркулира правилно. Тогаш мускулите не го добиваат она што им треба и може да ги изгубите.

4. Вртоглавица и ладна пот

Лошата циркулација е исто така одговорна за фактот дека протокот на крв во мозокот е ограничен и ова е многу опасно за животот. Во таква ситуација, ќе се чувствувате вртоглави и збунети.

5. Притисок во градите

Ако имате симптоми на почетокот на срцев удар, веројатно ќе почувствувате анксиозност во градите, помалку болка или висок крвен притисок. Ова ќе биде сè почесто со приближувањето на денот на срцев удар.

6. Симптоми на грип или студ

Ако одеднаш ги забележите симптомите на грип или студ, тоа може да биде за најава за срцев удар во блиска иднина. Многу луѓе кои го преживеале мозокот подоцна рекоа дека имале такви симптоми неколку дена претходно, на пр. кашлица, треска и слично.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -