fbpx
5 C
Skopje

ОВАА ЗАГАТКА НИКОЈ НЕ МОЖЕШЕ ДА ЈА РЕШИ, А ДАЛИ ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ ОДГОВОРОТ: Кое семејство од фотографијата е сиромашно?

АКТУЕЛНО

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ: Слика подолу

Со оваа загатка ќе го тестирате Вашиот мозок и можеби ќе откриете дали би биле добар детектив.

Па, кое од овие две семејства е сиромашно?

Семејството од лево е сиромашно. Едно семејство со ниски приходи бара храна која е поевтина, како што се пица, сладолед и колачи.

Побогато семејство има тенденција да избере повеќе храна како зеленчук, протеини и овошје, иако тоа не значи дека не можат да отидат повремено на торта.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -