15 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Оваа жена многу претрпела – родила тројки, а докторите се запрепастиле кога виделе едно од бебињата

Во септември 2009 година во мала болница на островот Суматра во Индонезија на свет дошле три бебиња. Едно од нив, се разликувало од другите две и ги запрепастило докторите.

Започнајте го Акбар, што значи „голем“ на арапски јазик, кој бил тежок скоро 9 килограми и бил долг 60 сантиметри кога се родил. Тој е најтешкото бебе кое се родило некогаш во Индонезија.

Неговата мајка е дијабетичар, а порастот на глукозата предизвикала зголемување на тежина кај бебето. Поради тоа лекарите морале да го извадат со царски рез, кој траел повеќе од 40 минути. Неговите браќа се родени истиот ден, но имале „нормални димензии“.

За среќа сите бебиња се здрави.

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.