fbpx
14 C
Skopje

Како се подготвува паштета (Видео)

АКТУЕЛНО

Принцпот на изработка на виршли и паштети е сличен па така поголемиот број на произведувачи користат кожа, нокти, папок, црева, жили, сало и сето она помалку квалитетно место од животните, фино смелено до непрепознатливост, зачинето и запакувано како вкусна намирница наречена паштета.

Иако спаѓаат меѓу највкусните производи, паштетите, месните нарезеци, виршлите и останатите облици на сувомеснати производи спаѓаат меѓу најлошите производи кои можеме да си ги дозволиме. Сите оние кои се занимаваат со исхрана никако не ги препорачуваат, а начините и конкретните состојки кои се користат за произведување на овие деликатеси се тајна.

Сепак, благодарение на социјалните мрежи на интернет и ретките сведочења на вработени, може да се дојде до некои информации кои откриваат како всушност се произведува овој продукт.

Во огромните метални кади, тони свински остатоци се мешаат со розовата обвивка што се формира кога трупците од пилешко се пренесуваат преку метални решетки и се истураат со вода. Конзерванси во прав, ароми и црвената боја се додаваат во мешавината, се потопуваат во вода и се истураат во пластични цевки за да се готват и пакуваат.

 

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -