13 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Претседателот на ГДУ Петар Колев учесник на средба на високо ниво организирана од New Direction во соработка со меѓународниот републикански институт

Европратеникот Ангел Џамбаски кој е исклучително важна политичка фигура во Бугарија, но и во Европа, во колумна за Поглед зборува дека Бугарија останува силен поддржувач и активен партнер на Македонија во нејзината европатланска ориентација.

Ако сакаме да ги излекуваме раните од минатото, треба активно да работиме за регионалната соработка и напредок. Ако сакаме да спречиме интервенцијата на трети земји во нашиот регион преку нивните марионети, мора да имаме активна улога во сите сфери на културната, економската и политичката сфера во регионот, вели Џамбаски.

Тој пишува дека денеска тој во својство на потпретседател на Фондацијата New Direction заедно со меѓународниот републикански институт организираат средба на високо ниво на тема „Западен Балкан“.

Учесници на средбата ќе бидат бројни дипломати, европски претставници, министри од Бугарија, но и млади политички лидери. Меѓу нив поканет и претседателот на ГДУ Петар Колев.

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.