fbpx
5.8 C
Skopje

Колев до СДСМ: Време да ги надминете комплексите од комунизмот и да почнете да ја гледате историјата на славното Ново Село со реални очи

АКТУЕЛНО

За жал, Тодор Александров и денеска не успеа да ја обедини штипската политичка елита, бидејќи и како што можете и сами да видите, претставниците на власта од СДСМ не се тука. Се надевам дека СДСМ ќе ги надминат комплексите од комунизмот и ќе почнат да ја гледаат историјата и минатото на овој славен град и славното Ново Село со реални очи и ќе ја прифатат големината и величината на Организацијата од периодот после Првата светска војна.

Со колегите од ГДУ, кои што во следниот состав и следниот мандат на Советот на Општина Штип ќе имаат можност да учествуваат во локалната самоуправа, разговаравме за тоа дека Тодор Александров заслужува да има улица која ќе го носи неговото име. Се надевм дека колегите од ВМРО-ДПМНЕ нема да бидат против, бидејќи ако сакале имаа три-четири мандати за да го направат тоа.

Се надевам дека почита кон историјата ќе ја разграничиме од лицемерието и ќе се однесуваме со почит кон овој велик штипјанец, нашиот Тодор Александров. Ова во изјава за ТВ СTAR денеска го кажа претседателот на ГДУ Петар Колев по повод 95 годишнината од смртта на Тодор Александров.

Со почит за Тодор Александров

Изјава по повод 95 годишнината од смртта на Тодор АлександровЗа жал, Тодор Александров и денеска не успеа да ја обедини штипската политичка елита, бидејќи и како што можете и сами да видите, претставниците на власта од СДСМ не се тука. Се надевам дека СДСМ ќе ги надминат комплексите од комунизмот и ќе почнат да ја гледаат историјата и минатото на овој славен град и славното Ново Село со реални очи и ќе ја прифатат големината и величината на Организацијата од периодот после Првата светска војна.Со колегите од ГДУ, кои што во следниот состав и следниот мандат на Советот на Општина Штип ќе имаат можност да учествуваат во локалната самоуправа, разговаравме за тоа дека Тодор Александров заслужува да има улица која ќе го носи неговото име. Се надевм дека колегите од ВМРО-ДПМНЕ нема да бидат против, бидејќи ако сакале имаа три-четири мандати за да го направат тоа.

Posted by Petar Kolev on Saturday, August 31, 2019

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -