fbpx
-4.2 C
Skopje

Работилница на младинскиот предизвик Generation Unlimited

АКТУЕЛНО

Започна работилницата на младинскиот предизвик Generation Unlimited, овој пат на тема „Како може дигиталната технологија да придонесе за поактивно вклучување на децата и младите со попреченост во образованието и во секојдневниот живот?”.

Предизвикот се одржува во 40 земји во светот вклучувајќи ја и нашата држава. Во наредните 3 дена, 10 младински тимови ќе работат на своите кретивни решенија на проблеми кои ги засегаат младите со попреченост #GenUnlimited #THISAbility #DigitalInclusion
Имплементирано и организирано од SmartUp – Social Innovation Lab Поддржано од UNICEF MK Фондација Телеком за Македонија Telekom MK локално поддржанo од Сојуз на извидници на Македонија – Scout Association of Macedonia.

Повеќе информации на страната на УНИЦЕФ – кликни тука.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -