fbpx
1.8 C
Skopje

Што се случува со фетусот додека мајката дише загаден воздух

АКТУЕЛНО

Секое дете заслужува да дише чист воздух. Во ова видео можете да слушнете повеќе за последиците што загадениот воздух може да ги има врз бебињата.

Дури и кога загадувањето во воздухот е невидливо, тоа може да донесе трајни последици, особено кај децата чии бели дробови, мозок и имунолошки систем се сеуште во фаза на развој.

Пасивноста веќе не е опција, мораме веднаш да го спречиме загадувањето.

Влијанието на загадениот воздух врз бремените мајки и фетусот

Секое дете заслужува да дише чист воздух. Во ова видео можете да слушнете повеќе за последиците што загадениот воздух може да ги има врз бебињата.Дури и кога загадувањето во воздухот е невидливо, тоа може да донесе трајни последици, особено кај децата чии бели дробови, мозок и имунолошки систем се сеуште во фаза на развој.Пасивноста веќе не е опција, мораме веднаш да го спречиме загадувањето.#ЗаСекоеДете #ЧистВоздух

Posted by UNICEF MK on Friday, December 20, 2019

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -