fbpx
-6.2 C
Skopje

Влијанието на загадениот воздух врз развојот и здравјето на мозокот на децата

АКТУЕЛНО

Погледнете како загадувањето на воздухот влијае врз мозокот на децата! Секое дете заслужува да дише чист воздух. Во ова видео можете да слушнете повеќе за последиците што загадениот воздух може да ги има врз децата.

Кога ќе вдишете длабоко, што мислите дека вдишувате?
Дури и кога загадувањето во воздухот е невидливо, тоа може да донесе трајни последици, особено кај децата чии бели дробови, мозок и имунолошки систем се сеуште во фаза на развој.

Пасивноста веќе не е опција, мораме веднаш да го спречиме загадувањето.
#ЗаСекоеДете #ЧистВоздух

Влијанието на загадениот воздух врз развојот и здравјето на мозокот на децата

Секое дете заслужува да дише чист воздух. Во ова видео можете да слушнете повеќе за последиците што загадениот воздух може да ги има врз децата.Кога ќе вдишете длабоко, што мислите дека вдишувате?Дури и кога загадувањето во воздухот е невидливо, тоа може да донесе трајни последици, особено кај децата чии бели дробови, мозок и имунолошки систем се сеуште во фаза на развој. Пасивноста веќе не е опција, мораме веднаш да го спречиме загадувањето.#ЗаСекоеДете #ЧистВоздух

Posted by UNICEF MK on Thursday, December 19, 2019

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -