fbpx
-4.2 C
Skopje

Изгласан зголемениот буџет на Министерството за здравство за 2020

АКТУЕЛНО

Соопштение на Министерството за здравство на својата Фејсбук страна:

Собранието го усвои буџетот за 2020 година. Буџетот на Министерството за здравство го креиравме според потребите на пациентите и здравствените работници.

За наредната година, предвидени се мерки и политики кои се во насока на унапредување и зајакнување на здравствениот систем во Република Северна Македонија, преку подобрување на условите во јавно-здравствените установи, набавка на медицинска опрема, како и обезбедување лекови за подобар живот на пациентите во нашата држава.

Продолжуваме со вложување во човечкиот капитал. Продолжуваме со максимална здравствена заштита и обезбедување на модерно здравство.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -