fbpx
11.8 C
Skopje

Градоначалникот на Пробиштип во увид на реконструкција на улица „Пониква“ кон Злетово (ФОТО)

АКТУЕЛНО

Во тек е реконструкција на дел од улица “Пониква” во Злетово кон с. Турско Рудари со должина од 500 метри.

Општина Пробиштип по пат на јавна набавка склучи договор со ВЕ ГРУПА од Радовиш, во висина од ‪1.739.532‬ ден. средства од буџетот на општина Пробиштип.

Реконструкцијата на оваа улица опфаќа проширување на коловозот и нов асфалтен слој, со што ќе се подобри патната инфраструктура и ќе се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Општина Пробиштип ќе продолжи да работи за подобрување на условите за сите граѓани.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -