fbpx
11.8 C
Skopje

Николовски: Е – инспектор е ефикасен контролен механизам за борба против корупцијата

АКТУЕЛНО

На почетокот на октомври, ќе биде во функција уште една клучна алатка за борба против корупција, а тоа е Е-инспектор – ефикасен контролен механизам преку кој ќе се намали секое субјективно влијание на инспекторите при вршењето на нивните контроли, ќе има автоматска распредлба на надзорите, ќе се генерираат електронски записници, вели вицепремиерот Љупчо Николовски во гостувањето на Сител телевизија

Тој извести и за Законот за потекло на имот и рече:

Работната група за Законот за потекло на имот ги допрецизираше одредбите и драфт верзијата е готова.

Следен чекор е да ја прегледаат експерти на Советот на Европа, по што ќе се даде на увид на домашната јавност, академската заедница и невладиниот сектор.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -