fbpx
11.8 C
Skopje

Ненад со анализа: Зошто Љубчо и Мицко се сликаат со Заев, а Бранко не?

АКТУЕЛНО

Љупчо, Бучко, Ахмети, дури и оној несреќен Мицкоски се фотографираше со Заев; цел Балкан и сите важни луѓе во политиката се сликаа со Заев; сите најважни и помалку важни лидери во Европа се сликаа со Заев, му посакаа да продолжи напред со својата политика.

Приметувате?

Само Бранко Ц. не сака да се слика со Заев; само Бранко Ц. не сака да продолжи Заев со својата политика. Зошто, се прашувате?

Затоа што го мрази од дното на душата. Затоа што знае дека Заев од него е подобар во се’: човечки, политички и вредносно. Заев е верник, а Бранко е циник, нихилиста, нарцис, чиста еутаназија на националниот карактер.

Од Бранко никна Груевски. Од Груевски потоа никна сето срање. И сега се појавува Бранко – очигледно жив и преку ден – па сега ќе ја лечи Македонија, таа истата за која тој даде се’ за да ја разболи.

Бранко не е ајтолах, неговата ментална структура и неговиот карактер не турка кон диктатура. Се гледа тоа во неговото зборување. Во тоа го поддржува и неговата гигантска суета.

Бранко е единствен политички пензионер на Балканот кој се’ уште прима најдолго државна плата.

Заев ќе ве победи со дух, со срце и насмевка, повторно. И повторно, ах, вие, пензионирани и огорчени ѓенерали!

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -