fbpx
8 C
Skopje

Потресно писмо од Филип упатено кон својата сакана сопруга

АКТУЕЛНО

Филип живее во Њујорк со својата сопруга Џесика. таа е медицинска сестра. Иако никогаш не се жали и не приговара, ФИлип знае дека таа длабоко во себе се чуствува исцрпено и преоптеретено. Неодамна, на фејсбук објавил отографија посветена на својата пожртвувана сопруга.

Гледал како Џесика набрзина вечера по 14 часовна смена на работа. Нејзината вечера била сенвич. По вечерата, се подготвила за спиење, а утрото го започнала со нов работен ден.

Таа не сака кога некој и пречи научто и јас тоа го почитувам, напишал Филип на фејсбук. Ќе се истушира, ќе е фрзе косата, ќе го нахрани кучето, ќе ме бакне и ќе замине на работа.

На работа се грижи за луѓето кои поминуваат низ своите најлоши денови во животот. Мозочни удар, сообраќајни несреќи, паѓање, кршење, оштетување на мозокот и уште многу работи. Таа се грижи за мајките татковците сестрите пријателите и семејството. Не е важно кои сте и што се случило. Таа ќе се погрижи за вас.

Таа работи и за време на паузата и ретко има време да седне. Доаѓа дома по 14 часа работа, ги соблекува чевлите со кои газела на крв и солзи и само сака да седне. Јас не ја прашувам како и поминал денот бидејќи таа не сака да разговара за тоа и јас тоа го почитувам. Кога ќе посака самата да разговара тогаш ќе седнам и ќе ја сослушам.

Понекогаш доаѓа дома среќна, некогаш доаѓа тажна. Но, без разлика како се чуствува, секогаш е спремна да оди на работа.

Затоа ја сакам со сето мое срце.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -