fbpx
3 C
Skopje

Познат кардиолог откри: Вратете го крвниот притисок во нормала за само 5 минути

АКТУЕЛНО

За да имате нормален крвен притисок потребно е здраво да се храните и доволно да се движите. Високиот крвен притисок сфатете го сериозно, бидејќи може да доведе до разни заболувања.

Ние ќе ви откриеме совет од светски кардиолог кој добро ќе ви дојде за да го намалите. Станува збор за две точки за масажа:

Првата точка или подобро речено линија, минува низ ушната ресичка до средината на клучната коска. Потребно е таа линија лесно да ја масирате без притискање туку како мазење, со раката горе доле, едвај допирајќи ја со врвовите на прстите. Десет пати на едната и десет пати на другата страна.

Втората точка се наоѓа на нивото на ушната ресичка на раздалеченост од половина сантиметар во правец кон носот. Оваа точка масирајте ја со прстите 1 минута на двете страни од лицето. Притиснете силно, важно е да имате чувство на притисок во таа точка.

Сепак, покрај ваквите совети не заборавајте крвниот притисок да го регулирате и со храна.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -