fbpx
5 C
Skopje

Преку коефициенти до успешно кладење

АКТУЕЛНО

Убава вест: Сите кои имаат возила на бугарски таблички, ќе можат да ги регистрираат возилата во Македонија со 50 % помали давачки

Сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата нa Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат во рок од...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да...

Николовски: Реализирана обука за практична примена на Кодексот за етичко однесување

Спроведувањето на обуката на членовите на Владата за практична примена на Кодексот за етичко однесување на членовите на Владата и носителите на јавни функции...

Како ви се допаѓа новиот изглед на скопската стара чаршија?

Неодамна, Општина Чаир го заврши проектот за Промоција на чаршиски туризам во Општина Чаир, во рамките на Проектот за Локална и Регионална Конкуренција (ПЛРК)...

Коефициентите за различните резултати од еден облог можат да бидат претставени со Европски формат (децимални коефициенти), формат од Обединетото Кралство (фракциони коефициенти), или Американски формат (манилајн коефициенти). Европскиот формат на коефициенти е користен во Европа, Канада и Австралија. Тие преставуваат пропорција од целосната исплата на облогот претставени во децимален формат. Децималниот коефициент 2.00 претставува рамен облог.

Како преку коефициенти, до успешено кладење

Разбирањето на коефициентите може да биде клучно за успех во кладењето. Децималните коефициенти сигурно се најпопуларен облик на коефициенти за кладење.

Но секогаш треба да го изберете онај кој за вас има најмногу смисла. Затоа што за кладилниците коефициентите ги составуваат аналитичари, и секако можно е аналитичарот да има субјективен удел.

Не заборавајте дека коефициентите претставуваат шанса за некој исход. Па кога добро ќе ги разбирате, вие може да направите голем профит.

Кога еднаш ќе го сфатите концептот, нема да имате проблем во кладењето.

коефициенти

Веројатноста и коефициентите

Како што видовме, коефициентите изразуваат веројатност или шанса за некој исход. Она што е од голема помош е ако се разбираат.

Коефициентите во проценти се изразуваат многу лесно. Пример 100% го делиме со 2.5 и тоа ни кажува дека шансите се 40%. Ова може да ви биде од голема помош во кладењето.

Секако во конструирањето на коефициентот има голем удел аналитичарот на обложувалницата. Треба да имаме во предвид дека аналитичарот може да направи грешка, да не ги земе сите параметри во обзир и да има нереален коефициент.

Параметри кои влијаат во одредувањето на коефициенти :

Распоредот на натпревари

Дали некој тим е уморен игра важна улога во тоа кој ќе биде победникот. Различни спортови се играат со различен распоред и зачестеност на натпревари. Некои се играат многу почесто дури по неколку натпревари во една недела а некои многу поретко. Тоа може да влијае директно врз коефициентите.

Домашен или гостински терен

Внимавајте и на ова, тимовите кога играат на домашен терен имаат поголема шанса за победа. Секако логично е фаворитот да победи но имајте во предвид и тоа каде се игра натпреварот затоа што има разлика од натпревари на гостински и домашен терен.

Движење на коефициентите

Многу важно е да ги следите коефициентите, некогаш обложувалниците може да си поиграат со вас. Доколку ги пратите редовно обложувалниците вие ќе бидете свесни за реалноста на коефициентот на кој планирате да играте.

Не играјте на тимот за кој навивате

Во ред е да сте обожавател на некој тим, но имајте реална претстава за тоа дали има шанса за победа. Сепак во кладењето треба да ги гледате реално работите, бидејќи вие играте за добивка. Кладењето на вашиот омилен тим не е секогаш добар начин на кладење.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Убава вест: Сите кои имаат возила на бугарски таблички, ќе можат да ги регистрираат возилата во Македонија со 50 % помали давачки

Сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата нa Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат во рок од...

Викенд диета: До понеделник 3 килограми помалку

Викенд диетите се многу популарни бидејќи се едноставни, траат кратко, а бидејќи за време на викендот сте дома можете да посветите внимание на тоа...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да...

Истражување: 20,7 проценти од населението во Србија развило имунитет на коронавирус

Пред сегашниот и досега најсилен бран на епидемијата, 20,7 проценти од населението во Србија се здобило со имунитет на коронавирус, а најмногу отпорни се...

Николовски: Реализирана обука за практична примена на Кодексот за етичко однесување

Спроведувањето на обуката на членовите на Владата за практична примена на Кодексот за етичко однесување на членовите на Владата и носителите на јавни функции...
- Advertisement -