20 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

Мисајловски: Ѓорче Петров одбира обнова на Македонија

Мирче Ацев е едно од населените места во Ѓорче Петров каде што победничката атмосфера се чувствува на неколку денови пред 15-ти јули. Заедно со...

Приватните лекари против Фондот за здравство

Приватните лекари не сакаат да ги потпишат новите договори кои Фондот за здравство им ги предложил. Овие предлог договори треба да важат за следната година. Тие се неприфатливи за нив, вели претседателката на Здружението на приватни лекари на Македонија Лилија Чолакова Дервишева.

Во договорите биле дефинирани само казните, но не и наградите за лекарите. Во договорите нема конкретни бројки, ниту пак се знае како приватните лекари ќе бидат платени.

Потпишување на ваков договор каде што не постојат правилници да ги видиме по кој основ и како ќе бидат целите, превентивните активности платени, што е 50% и така натаму, едноставно за целото здравство е неприфатлив.

До моментот на пуштање на оваа вест, Фондот за здравство не одговорил на повиците на Телевизија 24. Погледнете ја целата сторија на видеото:

Latest Posts

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

Мисајловски: Ѓорче Петров одбира обнова на Македонија

Мирче Ацев е едно од населените места во Ѓорче Петров каде што победничката атмосфера се чувствува на неколку денови пред 15-ти јули. Заедно со...

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.